Weghorst krijgt standje van Koeman

'Geïrriteerde' Weghorst zorgt voor onrust in Oranje-kamp: 'En nu is het klaar!'

8 september om 15:04
Laatste update: 8 september om 15:55

Wout Weghorst heeft zondag de training geïrriteerd verlaten na een standje van Ronald Koeman. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. De spits plaatste zijn twijfels bij een aantal duels met de gebroeders Timber.

"En nu is 't klaar!", riep Koeman nadat Weghorst zijn onvrede bleef uiten over een aantal momenten op de training van Oranje. Het Nederlands elftal trainde zondag met de internationals die niet in de basis begonnen tegen Bosnië & Herzegovina (5-2). Op die training waren onder meer Weghorst, Jurriën en Quinten Timber van de partij.

Jurriën Timber gaf Weghorst in een duel, hoogstwaarschijnlijk per ongeluk, een 'tikkie' op de voet. Dat nam de spits van Ajax de Arsenal-verdediger 'niet in dank af'. Niet veel later zat zijn broer Quinten in de rug bij Weghorst. De spits lachte daarna volgens De Telegraaf cynisch. 'Alsof hij wilde zeggen: meen je dit nou?'

Weghorst hield daarna naar verluidt niet op met klagen bij de bondscoach. "Ik heb tegen jou iets gezegd, ik heb tegen hen iets gezegd", reageerde Koeman. Daarmee leek de kous af, maar na het einde van de training snelde Weghost, in tegenstelling tot de rest van de internationals die nog bleven hangen, naar de Oranje-residence. Volgens Vandaag Inside en het Algemeen Dagblad gooide Weghorst zijn shirt van zich af en stapte hij met een gezicht dat op onweer stond op de fiets richting het hotel.