Driessen over Brobbey

'Brobbey wacht een loodzwaar karwei, dat is wel even andere koek'

8 september om 14:23

Brian Brobbey wacht volgens Valentijn Driessen een loodzwaar karwei tegen Duitsland. De spits start in de punt tegen het elftal van Julian Nagelsmann en zag zijn concurrent Joshua Zirkzee uitblinken tegen Bosnië & Herzegovina zaterdagavond.

Koeman maakte voor het duel met Bosnië bekend dat hij zowel Zirkzee als Brobbey in actie wil zien vanaf het begin. Zirkzee kreeg de kans tegen Edin Dzeko en co. en greep die met beide handen aan door te scoren en een assist te geven. "Hij wist dat Brobbey zou gaan spelen tegen Duitsland, dus hij moest wel wat laten zien", aldus Driessen bij De Telegraaf. "Hij deed het bij vlagen heel goed. Je kan leuk met hem meevoetballen. Het is tegen de nummer 75 van de wereld. Dat moet je meenemen in je beoordeling."

Brobbey mag het gaan laten zien tegen Duitsland. Dat is volgens Driessen 'wel even andere koek'. "Brobbey moet het straks doen tegen Duitsland, dat met 5-0 wint van Hongarije." Door de 5-0 zege gaat Duitsland aan kop in de Nations League-groep. Onze Oosterburen staan dertiende op de FIFA-wereldranglijst en verkeren in uitstekende vorm. "Brobbey wacht een loodzwaar karwei."

"Maar Zirkzee levert wel", gaat Driessen verder. "Hij heeft meer dan andere spitsen in het Nederlands elftal. Onder meer dan Wout Weghorst. Hij is goed in de combinatie." Naast Zirkzee, Weghorst en Brobbey kan Koeman normaal gesproken ook beschikken over Memphis Depay. De spits zit nog altijd zonder club en zolang dat zo blijft roept de bondscoach hem niet op. Memphis schijnt onderweg te zijn naar het Braziliaanse Corinthians.