Frenkie laat FC Barcelona nog altijd in onzekerheid

'Frenkie laat al tien maanden niets van zich horen, 'duidelijk doelwit' bij Barça'

8 september om 10:41
Laatste update: 8 september om 14:20

Frenkie de Jong heeft FC Barcelona nog steeds geen duidelijkheid verschaft over zijn contract, zo meldt Mundo Deportivo. Ook de toekomst van Ronald Araujo is onzeker en dus is Barça zich aan het oriënteren op mogelijke vervangers.

Het contract van zowel De Jong als Araujo loopt in de zomer van 2026 af en zodoende wil de clubleiding van Barça snel duidelijkheid hebben van het tweetal. 'Beiden zijn twee zwaargewichten in de kleedkamer van Barcelona, maar bij Barça weten ze niets van hun toekomstplannen', zo valt er te lezen.

Terwijl er geen vooruitgang zit in de onderhandelingen met Araujo, heeft De Jong niets van zich laten horen. De Oranje-international, die momenteel kampt met een slepende enkelblessure, heeft sinds november 2023 een aanbieding van Barça op zak, maar is hier vooralsnog niet op in gegaan. 'Als hij, zoals het geval is met Araujo, niet voor volgende zomer verlengt, zou Barça eerder geneigd kunnen zijn ze te verkopen om ze het jaar daarop niet kwijt te raken zonder iets te verdienen', klinkt het.

Barça is zich al wel aan het oriënteren op mogelijke versterkingen voor komende zomer. Jonathan Tah en Joshua Kimmich, die allebei in medio 2025 uit contract lopen bij hun clubs, worden gezien als 'duidelijke doelwitten'. Bij de huidige koploper van Spanje denkt men dat het tweetal een stukje ervaring kan toevoegen aan de selectie. 

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!