Duitsland lyrisch over 'Wusiala'

Duitsland lyrisch over 'Wusiala': 'Allebei de potentie om Ballon d'Or te winnen'

8 september om 10:34

Jamal Musiala en Florian Wirtz worden bewierookt in Duitsland na de klinkende zege op Hongarije in de Nations League (5-0). Ook bondscoach Julian Nagelsmann doet geen moeite om zijn enthousiasme over 'Wusiala' te verbergen en waarschuwt indirect Oranje.

Duitse media zijn na afloop lyrisch over Musiala en Wirtz. Volgens Sky 'betoverden' ze Duitsland. Het toptalent van Bayern München tekende voor een goal en drie assists, de spelmaker van Bayer Leverkusen was goed voor één doelpunt en één assist. "Als ze er zin in hebben en alles geven, dan is het heel moeilijk voor de tegenstander. Die tandem is uitzonderlijk goed. Het zijn twee echte voetballers. Als ze elkaar zoeken en elkaar vinden zijn ze echt weergaloos", oordeelt Nagelsmann.

In Duitsland is er ongeloof dat alleen Wirtz op de kandidatenlijst voor de Ballon d'Or staat. Musiala ontbreekt. "Als ze zo doorgaan, dan zijn ze de volgende keer allebei genomineerd. En dan hebben beiden de potentie om hem te winnen", stelt de bondscoach van Die Mannschaft. Voor Sky is het desondanks duidelijk. Het feit dat de Bayern-aanvaller niet op de lijst staat is 'een farce'.

Duitsland en Nederland staan dinsdag tegenover elkaar in Amsterdam.