Elia over periode bij ADO Den Haag

'Bij ADO heb ik echt narigheid meegemaakt, op een heel slechte manier vertrokken'

7 september om 16:07

Eljero Elia kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn carrière als profvoetballer. De inmiddels 37-jarige oud-international van Oranje houdt met name een vervelende nasmaak over aan zijn periodes bij ADO Den Haag.

Elia speelde gedurende zijn loopbaan bij ADO, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Istanbul Başakşehir, FC Utrecht en weer ADO. De voormalig aanvaller is 'trots' op zijn carrière. "Maar de waardering die ik heb teruggekregen van de dingen die ik heb gedaan, was maar heel klein. Ik hecht er eerlijk gezegd niet zoveel waarde aan dat ik bij grote clubs heb gespeeld. Het is een mooie carrière geweest en ik ben blij dat ik het heb gedaan, maar het leven daarna is veel belangrijker", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Zijn mooiste tijd als voetballer heeft Elia naar eigen zeggen gehad bij Feyenoord en Twente. Niet bij ADO, terwijl Elia uit Den Haag komt. "Nee, bij ADO heb ik echt narigheid meegemaakt. Natuurlijk is het mooi om doelpunten te maken voor de club waar je bent opgegroeid en waar je je hele leven hebt gespeeld", stelt hij. Maar: "Ik ben er op een heel slechte manier vertrokken."

"Alleen praten de mensen daar niet over", aldus Elia. "Ik heb het er zo vaak over gehad, maar nooit hoorde je anderen zeggen dat het echt naar is geweest. Als jongen van zestien hoorde ik van de toenmalige trainer: Als ik word ontslagen, dan mag jij niet meer in het eerste van ADO Den Haag spelen. En dat terwijl ik een jongen van de club was."