Athletic-icoon Muniain zet handtekening en verrast met eerste avontuur

Athletic-icoon en tweevoudig Spaans international kiest voor Argentijns avontuur

7 september om 12:15
Laatste update: 7 september om 12:24

Iker Muniain gaat zijn loopbaan voortzetten in Argentinië. San Lorenzo, dat zich momenteel in de onderste regionen van de Argentijnse competitie bevindt, gaat aan de haal met de voormalig captain van Athletic Bilbao (31).

Muniain nam afgelopen zomer in tranen afscheid van Athletic. De kleine creatieveling speelde in totaal negentien jaar voor de club, maar door zijn afnemende aantal speelminuten besloot Muniain transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe club. Die heeft hij met vijftienvoudig Argentijns landskampioen San Lorenzo nu gevonden. Bij de club uit Buenos Aires heeft Muniain tot het einde van 2025 getekend.

Voor Muniain wordt het de eerste keer dat hij in clubverband een ander shirt dan dat van Athletic Bilbao zal dragen. In totaal kwam hij tot maar liefst 560 officiële duels voor de club, terwijl hij met Athletic beslag legde op onder meer de Copa del Rey.

Dit seizoen staat San Lorenzo er nog niet goed voor in de Argentijnse Primera División. Na twaalf duels bezet de club een teleurstellende 23ste plaats. In totaal telt de Argentijnse competitie maar liefst 28 teams.