België doet uitstekende zaken in Nations League, Frankrijk verrassend ten onder

6 september om 22:40

België is de Nations League goed begonnen, terwijl Italië de topper met Frankrijk winnend afsloot. Vooral Kevin De Bruyne en de van een maandenlange schorsing teruggekeerde Sandro Tonali zullen terugkijken op een fantastische avond.

België - Israël 3-1
Belgie speelde op papier een thuiswedstrijd, maar moest zijn Nations League-avontuur vrijdagavond in een leeg stadion op Hongaarse bodem aftrappen. Waar De Bruyne na het teleurstellende EK twijfelde om te stoppen was hij tegen Israël weer de grote man bij de Rode Duivels. Na ruim twintig minuten scoorde de aanvoerder van de Belgen de openingstreffer. In de tweede helft mocht hij vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn tweede van de avond. Tussendoor maakte Israël gelijk en schoot Youri Tielemans zijn ploeg weer op voorsprong.

Frankrijk - Italië 1-3
Les Bleus verbrak al na twaalf seconden het record voor snelste doelpunt in de Franse interlandhistorie. De ijzersterke start kreeg echter geen goed vervolg: Italië vocht zich terug in het Parc des Princes en won uiteindelijk met 1-3. Vooral de gelijkmaker van de Italianen was er eentje om in te lijsten.