Hilgers kiest niet voor Oranje, maar Indonesisch elftal

Twente-verdediger Hilgers wacht niet op Oranje en maakt interlandswitch

6 september om 16:45
Laatste update: 6 september om 17:06

Mees Hilgers wacht een eventuele oproep voor het Nederlands elftal in de toekomst niet af. De 23-jarige verdediger van FC Twente kiest voor een interlandcarrière bij Indonesië, zo laat hij via de clubkanalen weten.

Hilgers verblijft momenteel in Jakarta en maakt de komende dagen kennis met het nationale team. Hij komt deze week nog niet in actie voor Indonesië, maar is vanaf de volgende interlandperiode beschikbaar.

"Ik ben super trots op dit moment", vertelt Hilgers op de website van Twente. "Ik weet eigenlijk niet hoe ik het gevoel moet omschrijven. Ik heb Indische roots en ben hier in Nederland opgegroeid met mijn Indonesische familie. Ik kijk er erg naar uit om het avontuur mee te maken en ben heel benieuwd hoe het is om daar te zijn. Mijn ploeggenoten bij FC Twente zijn ook heel blij voor mij en hebben me gefeliciteerd met mijn keuze. Het zal een grote ervaring zijn."

Hilgers komt behoorlijk wat bekende gezichten tegen. Ook Maarten Paes, Thom Haye, Calvin Verdonk, Jay Idzes, Ragnar Oratmangoen, Ivar Jenner, Rafael Struick, Nathan Tjoe-a-Jon en Sandy Walsh komen al uit voor Indonesië. "Ik denk dat we met de Nederlanders een heel hechte groep kunnen worden."

Indonesië speelde donderdag met 1-1 gelijk tegen Saudi-Arabië. Maandag wacht nog een duel met Australië. Het debuut van Hilgers volgt mogelijk op 10 oktober, als de Indonesische ploeg het opneemt tegen Bahrein.