PSV wijst Boscagli-bod af: 'Niet in buurt van Geertruida'

'Pak Geertruida, het bod op in onze ogen betere Boscagli kwam niet in de buurt'

6 september om 15:15

PSV weigerde deze zomer mee te werken aan een vertrek van Walter Benítez en Olivier Boscagli. Commercieel directeur Frans Janssen legt uit dat de biedingen die de Eindhovenaren ontvingen ver onder de vraagprijs lagen.

Benítez had zijn zinnen gezet op een overstap naar Atlético, terwijl Boscagli gevleid was door de interesse van Brighton & Hove Albion. "Er is nu een keuze gemaakt om bepaalde spelers niet te laten gaan, wetende dat ze wellicht uit hun contract gaan lopen", begint Janssen in De Rood Wit Podcast. "Maar dan kijken we allereerst naar onze hoofddoelstelling: kampioen worden. Is de kans groter met of zonder hen? En stel dat ze gaan, kunnen we dan een vervanger van hetzelfde niveau vinden? Het antwoord op beide vragen is 'nee'. Dus die keuze maak je."

Daarnaast was PSV niet bepaald onder de indruk van de voorstellen uit Spanje en Engeland. "Ik ga zeker geen bedragen noemen, maar vergelijk het met andere biedingen", stelt Janssen "Pak Geertruida, die had ook nog maar een contract voor één seizoen. De bedragen die ik in de krant lees, dat is een flink bedrag", doelt hij op de transfersom van 25 miljoen euro, inclusief bonussen. "Het bod op Boscagli kwam niet in de buurt." Brighton wilde naar verluidt tien miljoen betalen voor de Franse verdediger. "Dus waarom zouden wij iemand die in onze ogen beter is, want hij is de linker centrale van de kampioen, voor veel minder laten gaan?"

Hetzelfde geldt voor Benítez, aldus Janssen. "Jeffrey de Lange is voor zo'n drie miljoen naar Olympique Marseille gegaan. Het bod op Benítez kwam niet in de buurt van dat bedrag. Dus de keeper van de kampioen moet je voor de helft van de keeper van Go Ahead Eagles zomaar laten gaan? Nee", besluit de commercieel directeur.