Kuwas tekent contract bij FC Volendam

Kuwas keert na buitenlandse avonturen terug in Nederland: 'Cirkel is rond'

6 september om 13:26

Brandley Kuwas keert na vijf jaar terug op de Nederlandse velden. De 31-jarige aanvaller tekent voor één seizoen bij FC Volendam, waar hij tussen 2012 en 2015 ook al onder contract stond.

Kuwas vergaarde een transfervrije status en trainde de voorbije periode al mee bij Volendam. De buitenspeler heeft nu een eenjarig contract afgedwongen. De voormalig speler van Excelsior en Heracles Almelo verliet Nederland in 2019 voor een avontuur bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Later speelde hij in Israël (Maccabi Tel Aviv) en Turkije (Giresunspor). Sinds december 2023 zat Kuwas zonder club.

"Ik ben blij om hier weer terug te zijn. De cirkel is voor mij nu rond", reageert Kuwas op de clubsite. Technisch directeur Patrick Busby is eveneens blij. "Dat we na het sluiten van de transferperiode er alsnog in geslaagd zijn om de selectie met Brandley Kuwas te versterken zegt alles over de dynamiek van FC Volendam."

Kuwas is 'superfit' en 'gemotiveerd' om te slagen bij Volendam. "Onze selectie is nu compleet en bestaat uit alleen maar eigen Nederlandse spelers", aldus Busby. "We zijn vol vertrouwen om met deze groep spelers te kunnen voldoen aan onze verwachtingen."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!