Gaaei stelt nooit weg te hebben gewild bij Ajax

Ajax-vertrek nooit een optie geweest: 'Veel geschreven, maar ik ben gelukkig'

6 september om 12:27

Anton Gaaei heeft afgelopen transferperiode geen moment gedacht aan een vertrek bij Ajax. De 21-jarige vleugelverdediger stond in de belangstelling van Hoffenheim. Concreet werd dat nooit.

"Nee, ik ben gelukkig bij Ajax. Dus daar heb ik niet over nagedacht", zegt Gaaei, die zich in de interlandbreak gemeld heeft bij Jong Denemarken, tegen Tipsbladet. "Er is inderdaad over mij geschreven. Ik laat dat bij mijn zaakwaarnemer en de club. Ik focus me op Ajax."

Gaaei erkent dat hij lekkerder in zijn vel zit dan in zijn eerste jaar bij Ajax. "Het gaat goed. Een nieuwe start, een nieuwe trainer (Francesco Farioli, red.). Ik ben goed aan het seizoen begonnen en ik krijg behoorlijk wat speeltijd, dus ik klaag niet. De nieuwe coach is tactisch sterk en hij is een peoplemanager."

Het is bekend dat het eerste seizoen van Gaaei in Amsterdam moeizaam was. Zo werd hij twee keer in de eerste helft van een wedstrijd - tegen Feyenoord en AZ - voor rust gewisseld en was hij een tijd de kop van jut. "Mentaal gaat het nu ook goed", stelt de rechtsback. "Als ik fouten maak, weet ik hoe ik daarmee om moet gaan. Vorig seizoen was het moeilijk, maar ik had veel goede mensen die me hielpen. Het was erg leerzaam en het heeft mij veel gebracht."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!