'Ajax was ook rond met Fenerbahçe-aanvaller Mor'

'Ajax was al rond met Fenerbahçe-aanvaller, maar schakelde door naar Sulemana'

6 september om 11:56

Ajax sprak kort voor het vertstrijken van de transferdeadline met Emre Mor. De vijftienvoudig international van Turkije was in beeld in de Johan Cruijff Arena, maar uiteindelijk ging de voorkeur uit naar Kamaldeen Sulemana. Dat meldt het Turkse Fanatik vrijdagochtend.

Net als Sulemana was Mor in beeld om Steven Bergwijn op te volgen. De 27-jarige aanvaller kan op alle posities voorin uit de voeten, maar is bij Fenerbahçe niet meer nodig. Trainer José Mourinho van de Süper Lig-topclub adviseerde hem dan ook om een nieuwe club te zoeken. 

Mor leek te slagen in die missie. Volgens Fanatik waren alle partijen akkoord over een transfer naar Ajax. In Istanbul rekende iedereen dan ook op witte rook, maar vanuit Amsterdam werd op het laatste moment de stekker uit de deal getrokken. De Turkse Deen is daardoor nog steeds bij Fenerbahçe actief, maar hij hoeft niet dus niet op veel speeltijd te rekenen. 

Mor stond voorheen te boek als een groot talent, maar wist die belofte niet helemaal in te lossen. De buitenspeler kwam eerder onder meer uit voor Borussia Dortmund en Celta de Vigo. In de zomer van 2022 pikte Fenerbahçe hem op, maar dat werd geen onverdeeld succes. Het afgelopen halfjaar werd hij verhuurd aan zijn oude club Karagümrük.

Ajax richtte de pijlen zoals bekend op Sulemana, maar kwam van een koude kermis thuis. De deal werd te laat ingevoerd in het transfersysteem, waardoor de FIFA onverbiddelijk was en een streep zette door de komst van de Ghanees van Southampton.

Momenteel is Mika Godts de enige linksbuiten in de selectie van Ajax, dat naast Bergwijn ook afscheid nam van Carlos Forbs. Wel onderzoekt technisch directeur Alex Kroes nog de transfervrije mogelijkheden.