Van Bommel grijpt mis: nieuwe trainer Benfica bekend

Van Bommel grijpt mis: Benfica gaat in zee met oude bekende

6 september om 09:50

Bruno Lage is de opvolger van Roger Schmidt als trainer van Benfica. De 48-jarige Portugees is donderdagavond gepresenteerd in het Estádio da Luz. Hij krijgt de voorkeur boven Mark van Bommel, die volgens De Telegraaf oop op de shorlist stond in Lissabon.

Schmidt kwam dit seizoen al snel weer onder vuur te liggen bij Benfica, dat zeven punten haalde in de eerste vier competitieduels. Het was voor voorzitter Rui Costa reden om de ex-coach van PSV op straat te zetten. De naam van Van Bommel viel als mogelijke nieuwe trainer, maar de keuze is gevallen op Lage. Hij is een oude bekende van de Portugese topclub. 

Lage stond tussen januari 2019 en de zomer van 2020 al aan het roer bij O Glorioso. Destijds leidde hij de club meteen naar de landstitel. Daarna zwaaide de Portugees nog kortstondig de scepter bij Wolverhampton Wanderers en het Braziliaanse Botafogo. Nu keert hij terug op het oude nest, want Lage was ook jarenlang actief als jeugdtrainer in Lissabon.

Benfica neemt het in de competitiefase van de Champions League onder meer op tegen Feyenoord. Lage krijgt spelers als Orkun Kökcü, Vangelis Pavlidis en Fredrik Aursnes onder zijn hoede.