NAC Breda aast op terugkeer Haye

'Publiekslieveling Haye kan terugkeren in Eredivisie, grotere clubs grijpen mis'

6 september om 07:51

Thom Haye kan op korte termijn terugkeren bij NAC Breda, zo meldt Voetbal International. De transfervrije middenvelder heeft een voorstel gekregen van de promovendus.

Op dit moment is Haye in Saudi-Arabië, waar hij met Indonesië donderdag een interland heeft afgewerkt tegen dat land (1-1). Enkele dagen later staat voor de middenvelder een duel met Australië op de planning. 'In de tussentijdse periode krijgt Haye de kans zich te buigen over een voorstel van NAC', klinkt het.

In de winter van 2022 werd Haye door NAC Breda verkocht aan SC Heerenveen, dat zo'n 750.000 euro neerlegde voor de publiekslieveling. 'Zijn terugkeer leek lange tijd dan ook geen haalbare kaart, maar de afgelopen dagen kwam hij plots weer in het blikveld van NAC', schrijft VI. Haye heeft al een aanbieding van Oxford United afgewezen en ook een aantal Turkse clubs deden tevergeefs een poging bij de spelmaker.

Ondanks zijn wens om in het buitenland te gaan spelen, is Haye 'zeer kieskeurig' over zijn nieuwe club. De middenvelder heeft goede gesprekken gevoerd met Peter Maas, de technisch directeur in Breda. Van beide kanten is er nog sprake van een liefdevolle relatie en hierdoor is de club overtuigd geraakt van het feit dat de komst van Haye haalbaar kan zijn bij een goede aanbieding. 'Een aantal grotere clubs uit de Eredivisie kregen Haye ook nog niet binnenboord, mede vanwege zijn zwak voor NAC', besluit het medium.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!