Van der Gijp lacht om ontvangst Bergwijn: 'Dit is toch heel triest?'

Van der Gijp ziet 'triest ontvangst' voor Bergwijn: 'Daar staat dan één man...'

6 september om 00:05
Laatste update: 6 september om 00:10

René van der Gijp keek met verbazing naar het ontvangst van Steven Bergwijn in Saudi-Arabië. Bergwijn maakte een lucratieve transfer van Ajax naar Al Ittihad, maar de analist is niet bepaald onder de indruk van de wijze waarop Bergwijn ontvangen werd, zo zegt hij in Vandaag Inside.

"Heb jij gezien hoe die Bergwijn daar onthaald werd?" lacht Van der Gijp. "Daar staat dan één man, die heeft dan twee dingen bij zich, die hij absoluut niet nodig daar heeft daar. Dat is een sjaal, het is veertig graden daar. En hij brengt je erna naar een hotel, dus die bos bloemen, daar heb je ook niks aan", wijst de oud-voetballer naar de cadeaus die Bergwijn aangereikt kreeg. "Het was de enige die er stond. Dit is toch heel triest?"

Op de laatste dag van de Nederlandse transferperiode kwam het grote nieuws pas voor het eerst naar buiten. Al Ittihad greep mis bij Leandro Trossard en zag in Bergwijn een goedkoper alternatief. De 26-jarige aanvaller verkast voor een vast bedrag van ruim 21 miljoen euro naar Saudi-Arabië.

Ondertussen is Ajax nog op zoek naar een vervanger voor Bergwijn. Kamaldeen Sulemana leek de buitenspeler op te gaan volgen, maar door problemen met het papierwerk kwam het niet tot een transfer. Ook Russisch international Anton Miranchuk is met de Amsterdammers in verband gebracht.