Gretig Jong Oranje boekt overtuigende en dikke zege, EK binnen handbereik

Gretig Jong Oranje boekt overtuigende en dikke zege, EK binnen handbereik

5 september om 21:54

Jong Oranje heeft een enorme stap gezet richting kwalificatie voor het EK. In Almere hadden de Nederlandse talenten geen genade met de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië, die met 5-0 verslagen werden. Daardoor kan Jong Oranje maandag al kwalificatie afdwingen. 

Met onder meer debutant Antoni Milambo in de basis stond Jong Oranje donderdagavond tegenover Jong Noord-Macedonië. Na twee minuten spelen was het al raak: op aangeven van Noah Ohio draaide Youri Regeer goed open, waarna de speler van FC Twente de bal gemakkelijk in de verre hoek prikte: 1-0. Twintig minuten later verdubbelde Jong Oranje de marge al, nadat Ohio zijn poging dankzij een ketser van keeper Marko Alcevski in het doel zag gaan.

In het restant van de eerste helft bleef Jong Oranje dominant, maar gescoord werd er niet meer. In het tweede bedrijf liepen de Nederlandse talenten wel nog flink uit. Million Manhoef scoorde twee keer in acht minuten tijd, terwijl Regeer ruim een kwartier voor tijd ook nog zijn tweede treffer wist te produceren. Daarmee bepaalde hij de einduitslag op 5-0.

Door de overwinning is Jong Oranje al zeker van de tweede plek in Groep C van de EK-kwalificatie. De drie beste nummers twee gaan direct naar het EK, terwijl de andere nummers twee in een play-off strijden om een ticket voor het eindtoernooi. Jong Oranje heeft ook nog een grote kans om eerste te worden in de poule. Dat kan maandag al gebeuren, als de leeftijdsgenoten van Georgië op bezoek komen: aan een punt heeft de formatie van Michael Reiziger dan genoeg voor de koppositie én directe EK-kwalificatie.