Voormalig Jong Oranje-international Paes debuteert voor Indonesië

Voormalig Jong Oranje-international debuteert voor Indonesië in strijd voor WK

5 september om 20:21

Nadat VoetbalPrimeur eerder al meldde dat Maarten Paes het naturalisatieproces bij Indonesië succesvol heeft afgerond, staat hij nu voor zijn debuut als international. De oud-doelman van onder andere NEC en FC Utrecht staat donderdagavond in de basis bij zijn Indonesië in het WK-kwalificatieduel tegen Saudi-Arabië.

Paes is niet de enige met Nederlandse roots in de basis bij Indonesië. Ook Thom Haye, Calvin Verdonk, Jay Idzes, Ragnar Oratmangoen, Ivar Jenner, Rafael Struick, Nathan Tjoe-a-Jon en Sandy Walsh staan aan de aftrap van het WK-kwalificatie duel. Op dinsdag staat het volgende duel op het programma voor Indonesië. Merah Puti treedt dan aan tegen Australië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

De doelman van FC Dallas is geboren in Nijmegen, maar heeft Indonesische roots. Deze zomer werd de voormalig keeper van NEC en FC Utrecht in verband gebracht met een transfer naar Empoli, in de Serie A. Paes bleef echter bij Dallas, waar hij naar behoren presteert. Op basis daarvan is hij onlangs zelfs opgeroepen voor het duel tussen de MLS All Stars en Liga MX All Stars.