Transfervrije buitenspeler laat zich uit over Ajax: 'Club waar ik naar zoek'

Transfervrije buitenspeler over Ajax-interesse: 'Club waar ik naar zoek'

5 september om 18:10

Younes Namli had graag voor Ajax gespeeld en was in gesprek met Alex Kroes, maar van een transfer kwam het uiteindelijk niet. De creatieveling is nog altijd transfervrij en sluit ook een rentree bij PEC Zwolle niet bij voorbaat uit, zo geeft hij aan tegenover ESPN.

"In het begin van de transferwindow had ik gesprekken met Ajax. Dat is het soort club waar ik naar op zoek ben", vertelt Namli. "Ik heb met Alex Kroes een heel goed gesprek gehad. Hij kwam heel goed op mij over. De manier waarop hij mij zag, daar waren we het over eens. We waren het eens op veel vlakken. Ik heb vervolgens ook met de trainer gesproken. Uiteindelijk heeft Ajax gekozen om wat anders te doen en dat is hun goed recht."

"Als je vanuit het buitenland ook financieel aantrekkelijke aanbiedingen krijgt, is dat soms ook moeilijk om te weigeren", vervolgt de Deen, die denkt dat hij bij menig club iets kan toevoegen. "Ik heb nog veel in me en wil dat graag in de top laten zien. In mijn drie jaar bij PEC ben ik elk jaar één van de meest creatieve spelers in de Eredivisie geweest. Het is niet iets dat ik eenmalig heb laten zien. Ik hoor toch wel vaak dat er creativiteit mist bij clubs, maar uiteindelijk is het niet aan mij om die keuze te maken."

Namli had graag de stap naar Ajax gemaakt, geeft hij aan. "Ajax is het soort club waar ik naar op zoek ben. Mocht dat niet gebeuren, moet ik een andere keuze gaan maken. Ik ruil Zwolle niet zomaar in, dat heb ik vorig jaar ook gezegd." Ook een rentree bij PEC Zwolle behoort nog tot de mogelijkheden. "Ik heb PEC nooit uitgesloten. We hebben vanaf het begin hele open gesprekken gevoerd. Iedereen binnen de club begreep mij. We zijn altijd goed voor elkaar geweest. Als er geen sportieve uitdaging komt, is Zwolle voor mij thuis. Ik spreek Johnny Jansen vaker. Daar heb ik een hele goede band mee, hij is een hele goede trainer."