Van Crooij transfervrij na Saudisch avontuur: 'Terugkeer in Eredivisie mogelijk'

'Voormalig Sparta-uitblinker kan terugkeren in Eredivisie, vier clubs concreet'

5 september om 10:55
Laatste update: 5 september om 11:05

Vito van Crooij kan een jaar na zijn exit bij Sparta Rotterdam alweer terugkeren in de Eredivisie. Dat meldt Voetbal International. De aanvaller zag zijn contract in Saudi-Arabië ontbonden worden en is zodoende transfervrij.

Een jaar geleden stapte Van Crooij over naar Al Wehda. Een succes werd zijn tijd in Saudi-Arabië echter niet. In 26 officiële duels noteerde de aanvaller geen enkel doelpunt en even zo weinig assists. Met zijn transfervrije status hoeft hij over belangstelling desondanks niet te klagen.

Onder andere FC Groningen, FC Utrecht, Fortuna Sittard en NEC Nijmegen hebben naar verluidt hun interesse kenbaar gemaakt in Van Crooij. Met laatstgenoemde club zouden zelfs al gesprekken zijn gevoerd. Van een doorbraak is echter nog geen sprake. Het zou fiscaal gezien ook aantrekkelijker zijn om nog even in het Midden-Oosten te verblijven, voor de aanvaller.

Van Crooij kwam voor Al Wehda en Sparta ook uit voor VVV-Venlo en PEC Zwolle. Hij heeft 178 Eredivisie-duels achter zijn naam staan. Daarin maakte hij 34 doelpunten.