Cristiano Ronaldo over het einde van zijn carrière

Ronaldo ziet einde carrière naderen: 'Kan niet zeggen of ik er dan nog bij ben'

5 september om 10:36

Cristiano Ronaldo heeft zich op een persconferentie voor het nationale elftal van Portugal uitgelaten over het einde van zijn carrière. De 39-jarige wereldster weet nog niet of hij er op het WK van 2026 nog bij is.

"Wanneer ik het gevoel heb dat ik er niet meer bij hoor, ben ik de eerste die zal gaan. Zo is het leven. Maar ik weet wat ik nog kan en het belangrijkste in het voetbal is dat we ons op dit moment goed voelen", vertelt Ronaldo aan de aanwezige pers als hem gevraagd wordt of hij verwacht nog lang international van Portugal te zijn.

"Voor mij zal het geen probleem zijn om af te treden. Of ik er in 2026 nog bij ben, kan ik dan ook niet zeggen. Ik leef in het nu en ik probeer nu van het moment te genieten. Het voelt nu goed om aan een nieuwe periode te beginnen", doelt hij op de kwalificatie voor het komende WK en de deelname aan de nations League.

Donderdag speelt Portugal zijn eerste Nations League-duel tegen Kroatië. Drie dagen later staat het treffen met Schotland op het programma. "Ik verheug me er heel erg op om terug te keren met de nationale ploeg", besluit Ronaldo.