Kluivert over Zirkzee en Weghorst

Kluivert looft 'positieve jongen' bij Oranje: 'Geen rare fratsen, veelbelovend'

5 september om 08:48

Patrick Kluivert denkt dat Joshua Zirkzee bij afwezigheid van Memphis Depay de eerste spits van het Nederlands elftal gaat zijn. De voormalig goaltjesdief ziet in Wout Weghorst nog altijd meer een pinchhitter.

"Wout Weghorst kun je in moeilijke situaties heel goed als invaller gebruiken. Maar ik weet niet of hij goed genoeg is voor elke keer negentig minuten in het Nederlands elftal", laat Kluivert optekenen door Voetbal International. "Ik begrijp dat Wout graag wil starten in Oranje. Maar je moet óók kijken naar de clubs waar hij tot nu toe heeft gespeeld. Dat is geen absolute top. Je moet als voetballer weten waar je speelt. Als je zo goed bent als je dénkt dat je bent, had je wel bij andere clubs gespeeld."

Bij Ajax moet Weghorst zich in de kijker van bondscoach Ronald Koeman spelen, stelt Kluivert. "Het lijkt me dat Zirkzee op dit moment de beste papieren heeft", gaat hij verder. "Hij schijnt trouwens een positieve jongen te zijn, die goed in de groep ligt bij de teams waarin hij speelt. Dat is niet onbelangrijk. Ik zie geen rare fratsen bij hem. Geen dingen die hem kunnen afleiden van een grote carrière. Dat is veelbelovend en daar word ik blij van."

Nederland speelt zaterdag en dinsdag in de Nations League. Eerst wacht een thuiswedstrijd tegen Bosnië & Herzegovina, drie dagen later komt Duitsland op bezoek.