Kroes over Rugani

Kroes verklaart keuze voor Rugani boven andere transfers: 'Als je daarnaar kijkt'

4 september om 19:58

Alex Kroes legt uit waarom Ajax Daniele Rugani op huurbasis is overgenomen van Juventus. De verdediger moet met zijn ervaring de 'zeer talentvolle' spelers in de achterhoede gaan aansturen.

Ajax speelt de voorbije weken steevast met een jonge defensie. Spelers als Devyne Rensch, Jorrel Hato, Youri Baas en de nog altijd pas 24-jarige Josip Sutalo krijgen de meeste minuten. "Wij vonden dat wij achterin zeer talentvolle spelers hadden, alleen met beperkte ervaring", aldus Kroes tegenover de clubkanalen van Ajax. "In elke linie wilden wij iemand hebben met leeftijd en ervaring."

Op het middenveld beschikt Ajax met Jordan Henderson over de nodige ervaring en ook Steven Berghuis, die op het middenveld en in de voorhoede uit de voeten kan, mag zichzelf inmiddels een routinier noemen. Rugani moet de ervaring in de achterhoede brengen. "Hij heeft jarenlang in de Serie A gespeeld op een behoorlijk niveau. Als je kijkt naar hoe de verdedigers daar getraind zijn, dan denk ik dat hij onze verdedigers kan helpen om een stap vooruit te zetten."

Rugani speelde in totaal 148 duels voor Juventus. Daarin scoorde de verdediger elf keer en gaf hij één assists. De stopper werd eerder verhuurd aan Empoli en Stade Rennes. De Italiaans international heeft nog een contract tot medio 2026 in Turijn.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!