Promes gaat voetballen in Dubai

Promes vindt nieuwe club in Emiraten, opvallende clausule met Spartak Moskou

4 september om 16:25
Laatste update: 4 september om 16:37

Quincy Promes gaat weer aan de slag als voetballer. De 32-jarige aanvaller heeft een eenjarig contract getekent bij United FC Dubai, dat uitkomt op het tweede niveau van de Verenigde Arabische Emiraten.

Promes stond tot juli 2024 onder contract bij Spartak Moskou. Het was een roerig jaar voor de voetballer, tegen wie in januari dit jaar negen jaar cel werd geëist door het Openbaar Ministerie in Nederland. In februari kreeg hij een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd wegens cocaïnesmokkel. Promes moet ook 1,5 jaar uitzitten voor het steken van zijn neef. Later die maand ging Promes 'gewoon' met Spartak op trainingskamp naar Dubai, waar hij gearresteerd werd.

Die arrestatie hield verband met een verkeersongeluk. Nederland diende een uitleveringsverzoek aan de Emiraten in, maar Promes zit nog altijd in Dubai. De wegen van de voetballer en Spartak scheidden en nu pakt Promes zijn loopbaan weer op. Bij United FC Dubai gaat hij tot het einde van het seizoen aan de slag.

In de verbintenis is een opvallende clausule opgenomen. Als Promes de Verenigde Arabische Emiraten mag verlaten, heeft hij de 'vrije keuze' om elk moment terug te keren bij Spartak. Promes moet in de VAE blijven zolang er geen duidelijkheid is over het uitleveringsverzoek dat Nederland heeft gedaan.

Promes speelde zijn laatste officiële wedstrijd als voetballer in december 2023. Sinds 2021 stond hij onder contract bij Spartak, dat hem overnam van Ajax.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by United FC (@utdfc_official)

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!