Perez looft 'felle' Koeman: 'Hoop dat hij dit doorzet naar de spelers'

Perez looft 'felle' Koeman: 'Niet pappen en nathouden met Wijnaldum en Depay'

4 september om 14:58
Laatste update: 4 september om 15:01

Kenneth Perez is lovend over de wijze waarop Koeman op dinsdag de pers te woord stond in zijn rol als bondscoach van het Nederlands elftal. De analist zag Koeman klare taal spreken en is positief over de keuzes die hij maakt, zo vertelt Perez in Voetbalpraat.

"Het is alsof hij een nieuwe weg ingeslagen heeft en dat hij eindelijk dat EK, waar hij een beetje deed aan pappen en nathouden met Wijnaldum en Depay, losgelaten heeft", stelt Perez, verwijzend naar het niet selecteren van het genoemde duo en Steven Bergwijn. "Een andere selectie, een nieuwe wind gaat er nu door het Nederlands elftal." Een 'nieuwe Koeman' ziet Perez echter niet. "Dít is de oude Koeman, maar hij heeft het een beetje verborgen gehouden."

De Deen ziet een verandering in de uitspraken van Koeman. "Hij was feller dan normaal, ook richting spelers. Steven Bergwijn heeft voor Al Ittihad gekozen. Hup, klaar. Wijnaldum is niet geselecteerd. Depay heeft geen club, niet geselecteerd." Perez hoopt dat Koeman standvastig blijft in zijn keuzes. "Dit is de eerste keer dat ik hem zo gezien heb, zoals ik hem ken. Dat hij uitstraalt dat hij niet met zich laat sollen. Ik hoop dat hij dit doorzet naar de spelers. Dat hij hogere eisen stelt."