Kraay stond open om Geertruida te helpen

Behulpzame Kraay: 'Hij koos ervoor om de mooie, mysterieuze voetballer te blijven'

4 september om 08:11

Hans Kraay jr. verwacht dat het verlies van Lutsharel Geertruida voor Feyenoord moeilijk zal zijn om op te vangen. De multifunctionele verdediger heeft gekozen voor een avontuur bij RB Leipzig. Ook vertelt Kraay dat hij aan heeft geboden om Geertruida te helpen met zijn spraakproblemen.

In gesprek met Voetbal International wordt Kraay gevraagd naar wie hij het meest gaat missen in de Eredivisie. "Wie ik ga missen is niet zo belangrijk, maar Feyenoord gaat Lutsharel Geertruida ongelofelijk missen", stelt de analist. "De allerbeste binnendoorback van Nederland en omstreken! Door het hart van de tegenstander mee opstomen. Geertruida kan dat geweldig, zoals hij veel goed kan met zijn inzicht, kopkracht en techniek. Een alleskunner."

Welk Feyenoord-moment van Geertruida staat Kraay nog heeft meest bij? "De kampioenskopbal met Feyenoord in de Johan Cruijff Arena, twee jaar geleden. En buiten het veld zijn rol als gangmaker op de Coolsingel bij de huldiging van Feyenoord", antwoordt Kraay. "Daar heb ik intens van genoten."

"Volgens mij is het geen geheim dat Geertruida een beetje stottert en daarom ook geen interviews geeft. Dat mijdt hij, dat mag", gaat Kraay verder. Hij heeft aangeboden bij de persvoorlichters van Feyenoord om Geertruida te helpen. "Om een paar interviews met hem te doen, niet voor publicatie, maar gewoon om hem hierin te helpen en een bepaald ritme te vinden. Dat het voor hem behaaglijk voelt, maar het is er niet van gekomen. Hij koos ervoor om de mooie, mysterieuze voetballer te blijven."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!