Derksen en Driessen over Van Dijk

Derksen en Driessen zien andere Van Dijk: 'Niet dat eeuwige tikkie breed'

3 september om 23:42

Virgil van Dijk speelt onder Arne Slot op de manier zoals Ronald Koeman hem ook wil zien spelen bij Oranje. Dat is de conclusie die wordt getrokken bij Vandaag Inside. Johan Derksen benadrukt dat de aanvoerder van het Nederlands elftal op het EK ‘mooi weer’ heeft gespeeld.

Koeman liet op de persconferentie van Oranje weten dat hij met Van Dijk gesproken heeft over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. Ook zijn prestaties op het EK kwamen aan bod. Zowel de bondscoach als Van Dijk zelf zijn van mening dat het stukken beter kan. Dat liet de verdediger zondag zien tijdens Manchester United tegen het Liverpool van Arne Slot. "Als ik hem zag voetballen tegen Manchester United…", aldus Valentijn Driessen. "Op die manier wil Koeman hem ook graag zien. Koeman heeft dat natuurlijk tegen hem gezegd op het EK, maar toen deed hij dat niet."

"Toen liep hij mooi weer te spelen", reageert Derksen. Onder Slot voert Van Dijk zijn taken wél uit. "Nu heeft Slot gezegd: als je hier nog door wil, dan zal je wel anders moeten spelen", legt Driessen uit. "Dat doet hij nu ook. Hij is veel directer, verder naar voren, durft een bal te geven en niet dat eeuwige tikkie breed."

Van der Gijp denkt dat de zware blessure die Van Dijk in het verleden opliep nog steeds een rol speelt. "Op dat niveau is vijf procent inleveren door een zware blessure best veel, hè." Driessen erkent dat het moeilijk is om terug op niveau te komen na een zware knieblessure. "Datzelfde had Depay ook. Die had een zware blessure en was daarna razendsnel terug. Sindsdien…", doelt de journalist op de moeizame prestaties van Memphis de laatste jaren.

Van Dijk maakt zich met Oranje op voor de Nations League-duels met Bosnië & Herzegovina en Duitsland. De aanvoerder gaat in ieder geval nog door tot het WK 2026. Memphis zit niet bij de selectie, omdat hij nog geen nieuwe club heeft.