Vandaag Inside over Bergwijn

Van der Gijp en Derksen vol verbazing over Ajax-transfer: 'Krankzinnig, bezopen'

4 september om 07:30
Laatste update: 4 september om 07:32

Steven Bergwijn helpt Ajax verder met zijn transfer naar Al-Ittihad. Dat is de conclusie die wordt getrokken bij Vandaag Inside. Toch is René van der Gijp ervan overtuigd dat de aanvaller bij Ajax was gebleven als de Amsterdammers hem graag hadden willen behouden.

"Laat ik het nou eens heel positief bekijken", steekt Van der Gijp van wal. "Bergwijn gaat heel veel verdienen in Saudi-Arabië, maar hij helpt Ajax ook. 25 miljoen euro voor een gozer die niets gepresteerd heeft op het EK en in de competitie en hij is van de loonlijst. Zou hij het ook daarom gedaan hebben? Ik denk het namelijk wel. Hij had ook kunnen blijven."

Derksen denkt niet dat Bergwijn is vertrokken om Ajax te helpen. "Nee, het is ikke ikke ikke. Dat kan zijn ego niet aan. Dan spelen er allemaal jonge jongens op zijn plek." Volgens Van der Gijp moet vooral Ajax blij zijn met de transfer. "Als hij was gebleven en hij draait nog zo’n seizoen, dan was hij nog maar zes miljoen waard geweest. Dit is krankzinnig. Het was ook een bezopen aankoop als je Tadic hebt." Derksen is het daar roerend mee eens. "Je creëerde onrust", aldus de oud-voetballer.

Bergwijn hoeft door zijn transfer naar Saudi-Arabië in ieder geval klaar bij Oranje. Dat liet Ronald Koeman weten op de persconferentie. “Natuurlijk is hij klaar”, aldus Derksen. "Uit zo’n daad spreekt geen ambitie meer uit. Daar speelt hij op topamateurniveau." Genee benadrukt dat Bergwijn met Karim Benzema en N’Golo Kanté gaat spelen. "Die zijn allemaal 36", reageert Van der Gijp. Driessen doet er nog een schepje bovenop. "De nummer zes van Saudi-Arabië verliest van Almere City met 4-0."

Toch had het ook anders kunnen lopen volgens Van der Gijp. "Ik denk dat Ajax de laatste weken in alles heeft laten blijken dat ze Bergwijn weg willen hebben. Ik denk dat als ze zouden hebben gezegd: we gaan voor je. Dan was hij echt wel gebleven", aldus de oud-voetballer. "Ze wilden dat geld graag hebben", reageert Driessen. "Dertig miljoen totaal misschien wel. Dan kan je wat doen. Nu was het op de laatste dag en heb je niks."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!