Royal Antwerp FC in gesprek met transfervrije Klaassen

'Transfervrije Klaassen start gesprekken met Belgische grootmacht'

3 september om 16:31
Laatste update: 3 september om 16:37

Royal Antwerp FC heeft de gesprekken gestart met de transfervrije Davy Klaassen, weet transferjournalist Nicolo Schira. De 31-jarige centrale middenvelder zag zijn contract bij Internazionale aflopen en is gratis op te pikken.

Eerder kwam naar buiten dat naast Antwerp ook RSC Anderlecht Klaassen graag toevoegt aan de selectie. De middenvelder heeft de nodige ervaring opgedaan bij onder meer Ajax, Everton, Werder Bremen en Internazionale.

De 41-voudig Oranje-international wist met Ajax vijf keer landskampioen te worden in Nederland. Klaassen kwam in twee verschillende perioden uit voor Ajax. Tussen 2012 en 2017 en tussen 2020 en 2023. De middenvelder kwam in totaal tot 321 wedstrijden voor Ajax. Hierin wist Klaassen 93 doelpunten te maken en vijftig assists af te leveren aan zijn ploegmaats. 

In 2017 verkocht Ajax Klaassen voor 27 miljoen euro aan Everton. The Toffees verkochten Klaassen vervolgens in 2018 voor 13,5 miljoen euro aan Werder Bremen. Ajax nam in 2020 Klaassen voor 11,7 miljoen euro over van de Duitsers. In 2023 maakte Klaassen een transfervrije overstap van Ajax naar Internazionale. Met die club won de middenvelder de Serie A, al kwam hij in Milaan weinig aan spelen toe.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!