Nederlandse transfermarkt dicht: hier kunnen spelers nog wél naartoe

Transfermarkt in Nederland is gesloten: hier kunnen spelers nog wél naartoe

3 september om 15:30
Laatste update: 3 september om 15:37

Na een hectische Deadline Day zit de transferwindow in Nederland erop. Niemand kan nog versterkingen wegplukken bij andere clubs, maar er zijn nog wel landen waar spelers (tijdelijk) naartoe kunnen verhuizen.

Het is sinds dinsdag 00.00 uur niet meer toegestaan voor clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie om spelers te halen die elders onder contract staan. Uitgaande transfers behoren echter nog wel tot de mogelijkheden. Ook mogen club nog transfervrije spelers buiten de transferperiode aantrekken.

Zo zou het kunnen gebeuren dat Ajax bijvoorbeeld nog Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal (tijdelijk) weet te slijten aan een andere club. Het tweetal komt zoals bekend niet voor in de plannen van Francesco Farioli en is teruggezet naar Jong Ajax. Bij andere clubs zijn mutaties in de komende weken wat minder aannemelijk, al is Feyenoorder Ondrej Lingr op de weg terug naar Slavia Praag.

Waarom sluiten niet alle transfermarkten op hetzelfde moment? De FIFA heeft bepaald dat het zestien weken per jaar is toegestaan voor spelers om van de ene club naar de andere club te verkassen. Dit houdt in dat de zomerse transferwindow ongeveer acht tot twaalf weken geopend is, terwijl in de winter de markt vier tot acht weken open is. Ieder land is in deze periode vrij om te kiezen wanneer de transfermarkt in de nationale competities sluit.

Waar is de transfermarkt nog open?

Hongarije: open tot en met 3 september
Oostenrijk: open tot en met 5 september
België: open tot en met 6 september
Tsjechië: open tot en met 8 september
Polen: open tot en met 9 september
Qatar: open tot en met 9 september
Zwitserland: open tot en met 9 september
Mexico: open tot en met 10 september
Griekenland: open tot en met 11 september
Turkije: open tot en met 13 september
Verenigde Arabische Emiraten: open tot en met 1 oktober