Stewart: 'Puzzelstuk, maar geen nieuwe back bij PSV'

Stewart over 'puzzelstuk' bij PSV: 'Voor ons best ingewikkeld geweest'

3 september om 13:15

Earnest Stewart bevestigt dat PSV niet langer op zoek is naar een linksback. De technisch directeur wijst onder meer op de ontwikkeling van Matteo Dams en de snelle terugkeer van Mauro Júnior.

Naast Rick Karsdorp en Adamo Nagalo overwoog PSV de defensie ook nog te versterken met een linksback. Onder meer Renan Lodi en Nicola Zalewski waren in beeld. Toch kwam er op die positie uiteindelijk geen versterking. "Dat is een puzzelstuk dat voor ons best ingewikkeld is geweest", erkent Stewart in gesprek met Voetbal International.

"We hebben het de eerste weken met Fredrik Oppegard en Matteo Dams gedaan, Mauro is er zo weer bij en Dest komt in februari weer terug. Maar het is best lastig geweest, ook voor de technische staf. Alleen komen er twee spelers terug (Mauro en Armando Obispo, red.), dus ik zag daar geen noodzaak meer."

Volgens Stewart is de verdediging van PSV op orde. "Als je gaat tellen, is het niet dubbel bezet, maar hebben we tien spelers die in de verdediging kunnen spelen. Dams heeft zich echt goed ontwikkeld in de afgelopen periode. Dat maakt het voor ons makkelijker om naar de situatie op links te kunnen kijken."