Van Basten kraakt zaakwaarnemer Van de Beek

Van Basten kraakt zaakwaarnemer Van de Beek: 'Slechte adviseur geweest'

3 september om 12:03
Laatste update: 3 september om 12:06

Marco van Basten hoopt dat Donny van de Beek snel weer de oude wordt bij zijn nieuwe club Girona. Bij Rondo op Ziggo Sport is hij kritisch op de zaakwaarnemer van de voormalig middenvelder van Ajax.

"Dit was echt een typisch Van de Beek-passje", begint Van Basten over de assist die de middenvelder gaf tijdens de wedstrijd tegen Osasuna (4-0). "Het is eigenlijk gek, idioot en vreemd dat zo’n speler twee jaar amper gevoetbald heeft." Frank de Boer reageert op Van Basten. "Soms moet je bij een club komen die bij je past."

"Bij Manchester United zag ik hem ballen ophalen op linksbuiten. Ik zeg: Dat moet jij niet doen, jij moet voor die goal", vervolgt De Boer. Mede-analist Rafael van der Vaart is het eens met De Boer. "Zijn kwaliteit is gewoon het zestienmetergebied induiken en dan is hij overal, à la Guus Til. Maar als je dan niet beslissend bent, blijft er weinig over", zegt Van der Vaart.

Van Basten is kritisch op de zaakwaarnemer van Van de Beek, Guido Albers. "Zijn manager is daarin een slechte adviseur geweest. Die stap is veel te groot geweest", doelt Van Basten op de transfer van Ajax naar Manchester United. "Je moet als manager van hem kunnen bepalen: Ik stuur hem naar die club toe, want daar gaat hij spelen. Hij is naar twee clubs gegaan en heeft geen wedstrijd gespeeld", besluit Van Basten.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!