De Boer: 'Komst Forbs was tegen filosofie Ajax in'

De Boer en Van Basten hekelen Ajax-transfer: "Onvoorstelbaar, ongelooflijk"

3 september om 09:14
Laatste update: 3 september om 10:56

Frank de Boer denkt nog altijd met de nodige frustratie terug aan de komst van Carlos Forbs naar Ajax. Volgens de oud-trainer van de Amsterdammers stond de komst van de Portugese linksbuiten haaks op de filosofie van de club.

Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat nam Forbs in de zomer van 2023 voor zo'n veertien miljoen euro over van Manchester City, ondanks de aanwezigheid van spelers als Steven Bergwijn en Mika Godts. "Dat was in mijn ogen zó tegen de filosofie in, waar Ajax voor stond", zegt De Boer geërgerd bij Rondo.

"Je hebt drie grote talenten op die positie en ook Bergwijn nog", stelt De Boer, die naast Godts onder meer op Amourricho van Axel Dongen lijkt te doelen. "Dan denk je: waarvoor haal je nu een speler van negentien jaar? Het is toch de filosofie dat je zo’n speler zelf opleidt? En daar betaal je dan twaalf miljoen euro (was veertien miljoen, red.) voor…", verzucht de oud-international.

"Onvoorstelbaar, ongelooflijk", vult Marco van Basten aan. De voormalig topspits vreest bovendien dat Ajax nog niet verlost is van Forbs, die is verhuurd aan Wolverhampton Wanderers. Als de aanvaller minstens tien keer in de basis begint, treedt een koopverplichting van 13,5 miljoen in werking. "Die optie wordt alleen gelicht als hij goed speelt. Maar die jongen is niet goed genoeg om daar goed te spelen. Dus dat gaat niet gebeuren", aldus Van Basten.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!