Jansen reageert op Koopmeiners-deal tussen Atalanta en Juventus

Zaakwaarnemer Jansen reageert: 'Dat noemt men dan ziek, maar...'

3 september om 09:00
Laatste update: 3 september om 10:56

Zaakwaarnemer Rob Jansen is niet te spreken over de onderhandelingen tussen Atalanta en Juventus over de transfer van Teun Koopmeiners. Laatstgenoemde moest veel geduld hebben, omdat de clubs het niet met elkaar eens konden worden.

"Ik denk dat dat de houding is van clubs die elkaar wel of niet mogen", stelt Jansen in gesprek met de NOS. "Ze spelen hun eigen spelletje en het is een beetje Italiaans cabaret. Het is niet de eerste keer dat ik dat zie. Uiteindelijk komt het dan wel goed en de prijs loopt omhoog. De beargumentatie die de verkopende club had in dit geval, gaat van het is te snel naar het is te laat. Het is een game en dat is irritant voor de speler."

Een week voor de Europese Super Cup-finale was Koopmeiners klaar met de langdurige soap. De middenvelder meldde zich ziek bij Atalanta, want hij wilde graag de overstap maken naar Juventus. Atalanta weigerde mee te werken aan een transfer. "Ik denk dat dat heel verstandig was. Wanneer je je ziek wil melden, word je echt wel goed onderzocht op dat niveau. En ziek is niet alleen lopen, maar ook dat het hoofd van de atleet er niet meer bij is", reageert Jansen. 

"Dan kan je wel gaan trainen of spelen, maar de kans dat er iets gebeurt, is best groot, want je bent niet gefocust", gaat Jansen verder. "Je bent bezig met iets anders. Dat noemt men dan ziek, maar eigenlijk is het bescherming." Uiteindelijk maakte Koopmeiners zijn gewenste transfer naar Juventus, dat ruim 51 miljoen euro heeft overgemaakt naar Atalanta. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot ruim 60 miljoen euro.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!