'Ounahi aangeboden bij Ajax'

'Ajax bekeek en woog ook nog Marokkaanse uitblinker van WK 2022'

3 september om 07:35

Ajax heeft op Deadline Day afgezien van Azzedine Ounahi. Volgens het Algemeen Dagblad is de Marokkaanse middenvelder 'bekeken en gewogen'. 

Ajax verkocht op de valreep Steven Bergwijn voor 21 miljoen euro aan Al Ittihad. Daardoor leken de Amsterdammers zich alsnog te kunnen roeren op de transfermarkt, maar uiteindelijk komt met Kamaldeen Sulemana alleen een nieuwe linksbuiten naar de Johan Cruijff Arena.

Naar verluidt zag Ajax in Mike Trésor nog wel de ontbrekende, creatieve schakel voor het middenveld, maar een akkoord met Burnley bleek geen haalbare kaart. De huursom was simpelweg te hoog, schreef Voetbal International. Volgens het AD zijn ook andere opties 'bekeken en gewogen'. Zo werd onder meer de optie Ounahi neergelegd in de Johan Cruijff Arena. De 24-jarige spelverdeler zit op een zijspoor bij Olympique Marseille.

Ounahi was in 2022 nog één van de grote smaakmakers van Marokko op het WK. Hij verdiende op die manier een transfer naar Marseille, maar kwam daar nog niet uit de verf. Anderhalf jaar geleden onthulde Wesley Sneijder al eens dat Ounahi graag naar Ajax wilde.  

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!