Emotionele Suárez (37) kondigt afscheid bij Uruguay aan

Emotionele Suárez (37): 'Het is iets waar ik lang over heb nagedacht...'

3 september om 07:50
Laatste update: 3 september om 08:46

Luis Suárez gaat stoppen als international van Uruguay. Het WK-kwalificatieduel met Paraguay van aanstaande vrijdag zal de laatste wedstrijd zijn van de 37-jarige spits, die in 2007 zijn debuut maakte namens de nationale ploeg.

Op een persconferentie heeft Suárez het nieuws aangekondigd. "Het is iets waar ik lang over heb nagedacht", begint de oud-speler van onder meer FC Groningen en Ajax. "Ik ben ervan overtuigd dat vrijdag het juiste moment is."

"Ik heb altijd geleerd om me helemaal te geven voor mijn land. Tot vrijdag zal ik dat blijven doen, ik zal me geen moment sparen", gaat Suárez verder. Uruguay neemt het vrijdag op voor eigen publiek tegen Paraguay. "Ik hoop dat het iets onvergetelijks wordt, met mijn familie en vele anderen om me heen. Het moet een groot feest worden, met natuurlijk een overwinning."

Suárez zal bij Uruguay stoppen als topscorer aller tijden van de nationale ploeg. De routinier kwam tot 69 doelpunten in 142 duels namens zijn land, waarmee hij onder meer op de WK's van 2010, 2014, 2018 en 2022 actief was.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!