'Jahanbakhsh kan optie worden bij Feyenoord'

Feyenoord grijpt naast rechtsbuiten: 'Jahanbakhsh kan toch weer optie worden'

3 september om 06:55
Laatste update: 3 september om 09:48

Het is niet uitgesloten dat Alireza Jahanbakhsh weer in beeld komt bij Feyenoord. Dat vertelt ESPN-verslaggever Sinclair Bischop in De Voetbalkantine. De Rotterdammers zagen op Deadline Day meerdere doelwitten door de vingers glippen.

Feyenoord maakte jacht op Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Anders Dreyer (Anderlecht) en Assane Diao (Real Betis), maar stond na het verstrijken van de transferdeadline met lege handen. Trainer Brian Priske zou nog steeds een nieuwe rechtsbuiten willen verwelkomen en de club komt mogelijk uit bij een oude bekende.

"Feyenoord heeft natuurlijk Jahanbakhsh laten gaan. Die heeft nog geen club. Dat zou eventueel, als er helemaal niets doorgaat, weer een optie kunnen worden", vertelt Bischop in het ESPN-programma. "Aan de andere kant is er natuurlijk doorgeselecteerd. Niet wetende dat het allemaal zo stroef zou verlopen en dat Stengs zwaar geblesseerd zou raken." Jahanbakhsh vertrok deze zomer transfervrij uit De Kuip. Hij was drie seizoenen actief voor Feyenoord, waarmee hij de landstitel (2023) en de KNVB Beker (2024) won.

Kostas Lamprou was in die periode ploeggenoot van Jahanbakhsh en sluit een snelle rentree niet uit. "Het zou kunnen. Ik heb in juni samen met Ali getraind. Het liefst wil hij een stap maken. Hij zei: mijn tijd is eigenlijk op bij Feyenoord. Het is een hele respectvolle jongen. Ik denk dat hij er wel voor open zou staan als Feyenoord terugkomt. Ik zou het heel leuk vinden als hij weer bij Feyenoord gaat voetballen. Het is een hele goede voetballer. Op en top prof. Die kan Feyenoord goed gebruiken."

'Ook Ajax denkt aan Jahanbakhsh'

Met de gehuurde Ibrahim Osman, de momenteel geblesseerde Calvin Stengs en zomerse aanwinst Anis Hadj Moussa heeft Feyenoord momenteel drie opties op rechtsbuiten. "Dit speelt nu niet, maar het is niet ondenkbaar", benadrukt Bischop, die bijval krijgt in Iraanse media. Tasnim News Agency meldt eveneens dat Feyenoord overweegt de 85-voudig international terug te halen, maar er zouden ook geruchten zijn dat Ajax aan hem denkt.