Van Basten kritisch over aankopen van Ten Hag

Van Basten stipt fout van Ten Hag aan: 'Dat is ronduit slecht'

3 september om 10:00
Laatste update: 4 september om 20:47

Volgens Marco van Basten blijft het aankoopbeleid van Erik ten Hag bij Manchester United problemen opleveren bij de club. Hoewel The Red Devils inmiddels beschikken over een technisch directeur, blijven de 'oude bekenden' die Ten Hag heeft gehaald een probleem, merkt de analist op in Rondo.

"Jij vroeg mij net wie de beste trainer is. Toen zei ik Arne Slot, maar ik vind Erik ten Hag ook een goede trainer", vangt Van Basten aan. "Ik vind hem alleen geen goede technisch directeur gebleken. Zijn aankoopbeleid van de afgelopen drie jaar is ronduit slecht. Ik weet niet of het zijn schuld is, of van het feit dat ze bij Manchester United geen technisch directeur hadden. Hij moest in principe die rol spelen. Als je ziet hoeveel spelers hij gekocht heeft de afgelopen drie jaar, en die uiteindelijk niet gerendeerd hebben, dat is slecht."

Presentator Wytse van der Goot voegt vervolgens toe dat de structuur bij de club inmiddels anders is, waardoor Ten Hag minder zeggenschap heeft over transfers. Van Basten blijft echter bij zijn punt. "De aankopen nu, de laatste, zijn ook niet zo overtuigend. Plus het feit dat hij er allemaal Nederlandse trainers bijhaalt, dat is allemaal wel uit zijn koker. En dan nu zo'n resultaat (0-3 thuisnederlaag tegen Liverpool, red.), dan ga je echt problemen krijgen."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!