Prijzen voor PSV'ers Eredivisie Awards: onderscheidingen voor De Jong en Bakayoko

Prijzen voor PSV'ers bij Eredivisie Awards: onderscheidingen De Jong en Bakayoko

2 september om 21:59
Laatste update: 2 september om 22:06

Luuk de Jong is uitgeroepen tot de Speler van het Jaar van de Eredivisie. De captain van PSV kreeg die prijs overhandigd tijdens de Eredivisie-awards. Teamgenoot Johan Bakayoko is verkozen tot het Talent van het Jaar.

Maandagavond stonden de Eredivisie Awards op het programma. Daarbij werden logischerwijs verschillende prijzen uitgereikt. De belangrijkste trofee van de avond was voor De Jong: hij mag zichzelf de Speler van het Jaar van de Eredivisie noemen. Daarmee troeft hij teamgenoot Joey Veerman, Dávid Hancko (Feyenoord), Vangelis Pavlidis (AZ) en Sem Steijn (FC Twente) af.

Met de Willy van der Kuijlen-trofee nam De Jong ook nog een andere prijs mee naar huis. Die won hij samen met Pavlidis, die vorig sezioen net als hij bovenaan de Eredivisie-topscorerslijst eindigde met 29 goals. De award voor Doelpunt van het Jaar ging naar Igor Paixão, die met een afstandspoeier scoorde tegen FC Utrecht.

Bakayoko viel ook in de prijzen bij de Eredivisie Awards. De buitenspeler van PSV werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Ruben van Bommel (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Yankuba Minteh (vorig seizoen Feyenoord, nu Brighton & Hove Albion) en Youri Regeer (FC Twente) maakten ook kans op de prijs, maar zij blijven dus met lege handen achter.

Bij de Eredivisie Awards werden ook de Speler van het Jaar en het Talent van het Jaar van de Vrouwen Eredivisie bekendgemaakt. De zeventienjarige Lily Yohannes van Ajax won de laatstgenoemde prijs, terwijl Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) werd uitgeroepen tot de beste speelster van de Nederlandse competitie.

Alle vergeven prijzen bij de Eredivisie Awards:
Speler van het Jaar: Luuk de Jong
Talent van het Jaar: Johan Bakayoko
Willy van der Kuijlen-trofee: Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis
Doelpunt van het Jaar: Igor Paixão
Eredivisie Oeuvre Award: Edwin van der Sar
Speelster van het Jaar: Tessa Wullaert
Talent van het Jaar Vrouwen: Lily Yohannes
Voetbal Geeft Prijs: Excelsior