Willian naar Olympiakos Piraeus

'Nieuws voor Twente: Willian vertrekt in herfst van carrière naar Griekenland'

2 september om 19:32
Laatste update: 2 september om 21:52

FC Twente gaat Willian hoogstwaarschijnlijk tegenkomen in de Europa League. De Braziliaanse buitenspeler (36) vertrekt namelijk naar Olympiakos, zo meldt Fabrizio Romano.

Olympiakos en Willian zouden een akkoord bereikt hebben over een transfer van de Braziliaan naar Griekenland. De aanvaller zat sinds zijn vertrek bij Fulham zonder club en kon dus transfervrij een nieuwe club kiezen. De keuze is gevallen op Olympiakos, meldt Romano.

'Willian is naar Athene gereisd om zijn medische keuring af te ronden en om zijn contract te ondertekenen', aldus de transferexpert. De Braziliaan sluit daardoor op tijd aan voor het Europa League-avontuur waaraan Olympiakos deze maand gaat beginnen. In het Europese toernooi gaan de Grieken het onder andere opnemen tegen FC Twente.

Willian stond eerder onder contract bij het Braziliaanse Corinthians, Shaktar Donetsk, Anzhi Makhachkala, Chelsea, Arsenal en Fulham. Hij heeft 317 Premier League-wedstrijden achter zijn naam staan. Ook is hij zeventigvoudig international van Brazilië.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!