Ajax en Al Ittihad akkoord over Bergwijn

'Dubbele deal aanstaande bij Ajax na akkoord, wellicht nog een verrassing'

2 september om 17:37
Laatste update: 2 september om 17:47

Ajax en Al Ittihad hebben een akkoord bereikt over de transfersom van een kleine 25 miljoen euro van Steven Bergwijn, zo meldt Voetbal International. Zodra de aanvaller door de medische keuring komt, maakt Kamaldeen Sulemana de overstap naar Amsterdam.

De clubs zijn het eens geworden over een transfersom van een kleine 25 miljoen euro. Naar verluidt gaat het om een vast bedrag van twintig miljoen euro, dat door middel van bonussen op kan lopen tot een kleine 25 miljoen euro. 

Bergwijn zal vanavond in Amsterdam medisch gekeurd worden. Het wordt een race tegen de klok voor de clubs om het papierwerk op tijd in orde te krijgen, want om 23.59 uur sluit de Nederlandse transfermarkt. De Amsterdammers hebben als voorwaarde dat er eerst een vervanger aangetrokken moet worden alvorens de Bergwijn-deal afgerond kan worden.

Daarvoor is Sulemana in beeld bij Ajax. De Southampton-aanvaller moet, als het papierwerk op tijd in orde is, op huurbasis de overstap maken naar de Amsterdammers, die naar verluidt een koopoptie hebben bedongen in de deal. 'Bij groen licht (na medische keuring van Bergwijn, red.) komt Kamaldeen Sulemana, is ook rond', schrijft VI

In eerste instantie leek er voor Ajax niets meer te gaan gebeuren op Deadline Day, maar de verrassende wending omtrent Bergwijn heeft voor veranderingen gezorgd. Het is nog maar de vraag of het bij één aankoop blijft voor Ajax op de laatste dag van de transfermarkt. 'Klaar nu, of toch nog een middenvelder?', zo valt er te lezen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!