'Ook PSV vangt geld bij transfer Bergwijn'

'Ajax moet deel van transfersom Bergwijn doorsluizen naar PSV'

3 september om 00:10

Ook PSV zal de transfer van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad toejuichen. De Eindhovenaren vangen bijna één miljoen euro van de 21 miljoen die Ajax ontvangt uit Saudi-Arabië. Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Bergwijn rondde maandagavond zijn bliksemtransfer naar Al Ittihad af. De Amsterdammers ontvangen 21 miljoen euro. Een deel van die transfersom moet worden doorgesluisd naar Eindhoven. PSV lijkt daardoor een slordige 800.000 euro te ontvangen.

In 2011 maakte Bergwijn in de jeugd de overstap van Ajax naar PSV. Bij de Eindhovenaren stootte de aanvaller door tot het eerste elftal. Uiteindelijk werd hij voor dertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur in 2020. Twee jaar later haalde Ajax hem voor 31,25 miljoen euro terug naar Nederland. Destijds ontving PSV naar verluidt een solidariteitsvergoeding van 1.171.875 euro. Het ging om 3,75 procent van de transfersom.

In totaal heeft PSV straks mogelijk dus bijna twee miljoen euro extra verdiend aan de transfers van Bergwijn. De aanvaller kwam 149 keer uit voor de Eindhovenaren en scoorde daarin 31 keer. Ook gaf hij 41 assists. Voor Ajax kwam Bergwijn in 83 duels tot 29 goals en twaalf assists.