Giovanni Büttner is officieel speler van Vitesse

Büttner volgt zijn neef en mag zich officieel speler van Vitesse noemen

2 september om 17:27
Laatste update: 2 september om 21:35

Na Alexander Büttner heeft nu ook zijn neef Giovanni Büttner de overstap van De Graafschap naar Vitesse gemaakt. De transfer van laatstgenoemde hing al even in de lucht, maar is nu definitief beklonken. Dat meldt Vitesse via de officiële kanalen.

De Graafschap meldde zondag al dat Büttner zou ontbreken in het competitieduel met Roda JC (1-4). De 25-jarige vleugelbestrijker zat niet bij de wedstrijdselectie, omdat hij de tijd kreeg om een transfer naar Arnhem af te ronden.

Met succes, zo blijkt uit het nieuws dat Vitesse maandag deelt. Büttner tekent in Arnhem een contract op amateurbasis en voegt zich per direct bij de selectie van John van den Brom. In totaal speelde de kersverse aanwinst al zeventig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Voor zowel De Graafschap als voor Go Ahead Eagles en TOP Oss. Daar lijken er dit seizoen meer bij te gaan komen in het geel-zwart.

Büttner is in zijn nopjes met de overstap. "Ik ben blij om voor Vitesse te gaan spelen. Ik kan niet wachten om mijn eerste minuten te gaan maken en om mijn bijdrage te leveren aan het team", vertelt hij op de clubsite, waar ook Theo Janssen van zich laat horen.

"Giovanni krijgt de kans om zichzelf te laten zien. Hij kan de gehele rechterflank bespelen en is een hardwerkende jongen met een goed karakter. We zijn blij dat hij de selectie versterkt", aldus Janssen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!