'Ajax dacht aan Trésor'

'Ajax overweegt ook Trésor als opvolger van Bergwijn, keuze valt op Sulemana'

2 september om 16:43
Laatste update: 2 september om 21:28

Ajax dacht in de zoektocht naar een vervanger voor de vertrekkende Steven Bergwijn ook aan Mike Trésor. Dat meldt Voetbal International. De keuze is uiteindelijk gevallen op Kamaldeen Sulemana

Alleen de komst van een vervanger staat de transfer van Bergwijn naar Al-Ittihad nog in de weg. Alex Kroes schaakt op meerdere borden in de zoektocht naar een nieuwe linksbuiten. Eén van die borden was Trésor. De 25-jarige Belg heeft nog een contract tot medio 2028 en zijn marktwaarde wordt geschat op vijftien miljoen euro. De oud-speler van NEC en Willem II werd vrijdag al gelinkt aan Ajax, maar de speler van Burnley is het uiteindelijk niet geworden. 

Alles wijst erop dat Sulemana de nieuwe aanwinst van Ajax wordt. De Ghanees wordt gehuurd van Southampton met een optie tot koop. Ajax werd al meermaals gelinkt aan de aanvaller. Nu lijkt een transfer er na jaren van interesse toch van te komen. De 22-jarige buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2027 bij The Saints. De hoogte van de optie tot koop is vooralsnog onbekend. 

Ajax ontvangt naar verluidt 22 miljoen euro voor Bergwijn, die naar Al-Ittihad vertrekt. Door de exit van de Oranje-international kon technisch directeur Kroes overgaan tot actie. Het is onbekend of er naast Sulemana nog een speler wordt aangetrokken. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!