Zeer verrassende wending: Ajax-opponent werkt aan stunttransfer Osimhen

Zeer verrassende wending: Ajax-opponent werkt aan stunttransfer Osimhen

2 september om 15:15
Laatste update: 2 september om 21:10

Victor Osimhen gaat mogelijk een zeer verrassende overstap maken in het slot van de transferwindow. De spits, aan wie Napoli tot voor kort een groot miljoenenbedrag hoopte te verdienen, maakt mogelijk een transfer naar Ajax-opponent Galatasaray.

Osimhen, wiens markwaarde op honderd miljoen euro wordt geschat, beschikt over een afkoopclausule van 130 miljoen euro in zijn contract. Het geïnteresseerde Al Ahli en Chelsea waren niet bereid om dat bedrag te betalen, maar waren wel bereid om flinke bedragen af te tikken voor de Nigeriaanse spits. Een transfer kwam echter niet van de grond, waardoor Osimhen zich onmogelijk heeft gemaakt bij Napoli.

De Serie A-club is van mening dat de schuld van de tot dusver uitgebleven bij Osimhen ligt: hij zou te hoog in de boom hebben gezeten bij persoonlijke onderhandelingen. Ondertussen heeft Napoli de aanvaller niet ingeschreven voor de competitie en zijn rugnummer vergeven aan Romelu Lukaku. Nu wil Galatasaray een verrassende uitkomst bieden. Volgens Gianluca Di Marzio praat de Turkse club met Napoli over een mogelijke huurdeal.

Bij Galatasaray kampt Mauro Icardi met een blessure, terwijl de Turkse club een spitsenduo bestaande uit de Icardi en Osimhen ook wel ziet zitten. De clubs hebben nog enige tijd om de zeer verrassende transfer af te ronden, aangezien de Turkse transfermarkt pas op 13 september sluit. Mocht dat lukken, dan moet Ajax op 30 januari rekeninghouden met Osimhen, als Galatasaray in de Europa League op bezoek komt in Amsterdam.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!