Taylor meldt zich af bij Jong Oranje, Salah-Eddine is zijn vervanger

Mutatie bij Jong Oranje: Ajax-middenvelder Taylor meldt zich af in Zeist

2 september om 14:14

Kenneth Taylor heeft zich afgemeld bij Jong Oranje. De middenvelder van Ajax kampt met 'lichte fysieke klachten'. Bondscoach Michael Reiziger heeft Anass Salah-Eddine opgeroepen als vervanger.

De KNVB maakt maandag melding van de afmelding van Taylor. Donderdag stond de viervoudig Oranje-international nog ruim tachtig minuten op het veld bij Ajax in het treffen met Jagiellonia Bialystok in de voorronde van de Europa League. Taylor was ook trefzeker in dat duel. Het is niet duidelijk waar de geboren Alkmaarder nu precies last van heeft.

Door de absentie van Taylor komt er in de Jong Oranje-selectie een plekje vrij voor Salah-Eddine. De linkspoot van FC Twente is van origine een linksback, maar hij kan ook op het middenveld uit de voeten. Salah-Eddine was al onderdeel van de voorselectie voor deze interlandperiode, maar hij behoorde aanvankelijk tot de afvallers.

Jong Oranje werkt in deze interlandperiode twee wedstrijden voor de EK-kwalificatie af. Donderdag komen de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië naar Almere toe, maandag is Jong Georgië de tegenstander in Venlo.