Van de Kerkhof over transferzomer PSV

Van de Kerkhof voldaan na 'prima zomer' PSV: 'Niemand heeft 80 miljoen betaald'

2 september om 13:56
Laatste update: 2 september om 13:57

Willy van de Kerkhof is tevreden met de manier waarop de transferperiode voor PSV verlopen is. De clubicoon zag de belangrijkste spelers in Eindhoven blijven en constateert in de liveshow van #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, dat de ploeg van trainer Peter Bosz defensief niets heeft ingeleverd.

Juist achterin waren de zorgen de voorbije weken groot. Met de inkomende transfers van Rick Karsdorp en Adama Nagalo zijn de belangrijkste vacatures ingevuld. "Er zal nu niets meer bij komen", zegt Van de Kerkhof twaalf uur voor het verstrijken van de deadline. "Met Karsdorp en Nagalo moet het genoeg zijn. Mauro Júnior komt weer terug, Armando Obispo is bijna weer gereed..."

"Dan heb je bijna hetzelfde elftal als vorig jaar, op André Ramalho na", gaat Van de Kerkhof verder. "Dan moet het lukken. Ik vind de linksback, Matteo Dams, een prima aanwinst. Een jong talent." De grote wedstrijden in de Champions League komen voor Dams nog te vroeg, denkt de PSV-coryfee. "Daar zal Mauro spelen. Karsdorp op rechts en Obispo en Boscagli in het centrum. Twee linkspoten, maar ik denk dat dat het beste is."

Over aanwinst Ryan Flamingo is Van de Kerkhof namelijk minder te spreken. "Ik ben niet enthousiast. Hij heeft mij nog niet kunnen overtuigen als - solide - laatste man. Hij maakt te veel fouten en is in mijn optiek niet snel genoeg. Hij heeft nog niet het niveau voor PSV." Overall kunnen PSV en technisch directeur Earnest Stewart goed terugkijken op deze zomer. Onder meer Jerdy Schouten, het oogappeltje van Van de Kerkhof, is in het Philips Stadion gebleven. "Niemand heeft tachtig miljoen euro betaald", lacht Van de Kerkhof. "Ik vind het goed voor PSV dat niemand, buiten Jordan Teze, is weggegaan. Een prima zomer, een kampioenswaardig elftal."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!