Alles over Feyenoord, Skov Olsen en Club Brugge

Vraagtekens bij mogelijke Skov Olsen-deal: 'Wordt hier opmerkelijk gevonden'

2 september om 12:45

Feyenoord wil op Deadline Day nog één grote slag slaan: de Rotterdammers zetten alles op alles om Andreas Skov Olsen los te weken bij Club Brugge. Wie is deze 24-jarige rechtsbuiten, die 33 interlands voor Denemarken op zijn naam heeft? VoetbalPrimeur laat zich bijpraten door Daan Slingers, hoofdredacteur van de Belgische tak van VoetbalPrimeur.

Feyenoord is voornemens om deze maandag een laatste poging te doen om Skov Olsen binnen te hengelen. De aanvaller ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Club Brugge en heeft een marktwaarde van achttien miljoen euro. Naar verluidt wil Blauw-Zwart zeker twintig miljoen euro ontvangen. Alleen bij een niet te weigeren bod mag Skov Olsen naar Rotterdam verkassen.

"Skov Olsen is een speler die je soms negentig minuten niet ziet", begint Slingers in gesprek met deze website. "Maar aan het eind van de wedstrijd staat hij toch op het scorebord. Met typische kapbewegingen en snelle overstapjes wil hij naar zijn favoriete linkerbeen, waarmee hij heel dreigend is. Hij ontvangt de bal graag vlak voor het zestienmetergebied, om vanuit daar de actie naar binnen te maken."

Het rendement van Skov Olsen liegt er niet om. In zes wedstrijden in het huidige Jupiler Pro League-seizoen scoorde hij al drie keer en gaf hij één assist. Vorig seizoen kwam hij tot 26 goals en acht assists in vijftig officiële optredens. "Zijn voordeel: hij is dan wel linksbenig, zijn rechtervoet is zeker niet verkeerd", aldus Slingers. "Het is niet dat hij alleen binnendoor gaat. Hij kan ook buitenom en met rechts een voorzet geven."

'No sweat, no glory gaat niet voor hem op'

"Het is wel zo dat hij het liefst zelf naar binnen trekt en voor eigen succes gaat", klinkt het. "Daarmee wil ik niet zeggen dat hij egoïstisch is. Naar binnen komen ligt hem simpelweg nog iets beter." De sierlijke Skov Olsen maakt indruk met zijn spel, wel wordt er in België getwijfeld aan zijn mentaliteit. "De slogan van Club Brugge is 'no sweat, no glory'. Hoewel hij een van de betere spelers van Club Brugge is, gaat die slogan niet voor hem op."


Skov Olsen is Royal Antwerp-Nederlander Vincent Janssen te slim af.

Als Feyenoord Skov Olsen weet te strikken, halen de Rotterdammers geen machine in huis. "Hij is niet lui, maar ook zeker niet de speler die het hardst werkt. En medisch gezien: hij heeft regelmatig kwaaltjes", stelt Slingers. Vorig seizoen moest Skov Olsen twaalf wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens diverse blessures.

In België vraagt men zich af waarom Skov Olsen Club Brugge überhaupt zou willen inruilen voor Feyenoord. "Het wordt hier opmerkelijk gevonden dat Feyenoord een stap hogerop zou zijn. Maar, ja... De grote Europese clubs of clubs uit de grote competities kwamen deze zomer niet. En het is niet zo dat er vanuit het buitenland niet in België wordt gekeken", doelt Slingers onder meer op de transfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan en Antonio Nusa naar RB Leipzig.

Of Skov Olsen de gewenste versterking voor Feyenoord gaat zijn, hangt in grote lijn af van het type dat directeur Dennis te Kloese zoekt. "Willen ze een harde werker, die je op snelheid de diepte in kan sturen? Dan zou ik voor andere opties gaan. Ben je een club die op de helft van de tegenstander speelt en zoek je een speler met dreiging en scorend vermogen? Dan moet je voor Skov Olsen gaan."

Feyenoord heeft nog tot maandagavond 23.59 uur om Skov Olsen in te lijven. Om middernacht sluit de transfermarkt in Nederland.