'PSV is eruit met Manchester City: 10 miljoen voor Ndala'

'PSV is eruit met Manchester City: huur en maximaal 10 miljoen voor toptalent'

2 september om 12:15
Laatste update: 2 september om 12:47

Twijfel was er al haast niet meer, maar PSV staat op het punt zich te versterken met Joel Ndala. The Athletic weet precies wat de Eindhovenaren betalen voor de achttienjarige aanvaller van Manchester City.

Ndala ondergaat maandag een medische keuring en zal aansluitend gepresenteerd worden door PSV, dat Ndala in eerste instantie huurt. De afgesproken optie tot koop wordt verplicht als de Engelse tiener bepaalde doelstellingen haalt. PSV maakt dan zeven miljoen euro over naar Manchester, een bedrag dat nog kan stijgen tot ongeveer tien miljoen.

Verder heeft Manchester City een terugkoopclausule en 'significante' doorverkooppercentage bedongen , aldus The Athletic. In het Philips Stadion ligt na zijn huurperiode een vierjarig contract klaar voor Ndala. PSV heeft onder meer AC Milan afgetroefd. Ndala, die wordt gezien als een megatalent, zou ook in de belangstelling hebben gestaan van Ajax.

Ndala beschikte bij Manchester City nog over een vierjarig contract, maar wilde liever bij een club spelen waar er wél perspectief was op een doorbraak op het hoogste niveau De keuze is gevallen op PSV, waar hij eerst zal aansluiten bij de beloften.

De Eindhovenaren hebben hem een 'Noni Madueke-traject' voorgeschoteld. Madueke (22) kwam als tiener naar De Herdgang en werd anderhalf jaar geleden voor 35 miljoen euro verkocht aan Chelsea.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!