Anderlecht transferoptie voor 'Ajax-doelwit' Eriksen

'Ajax-doelwit Eriksen moet snel beslissing nemen over Belgische aanbieding'

2 september om 11:37
Laatste update: 2 september om 11:37

Niet Ajax, maar Anderlecht hoopt nog steeds op de komst van Christian Eriksen. De bal ligt bij de Deense middenvelder van Manchester United, meldt Het Laatste Nieuws.

'Komt hij of komt hij niet?', vraagt HLN zich. Anderlecht beseft dat het vastleggen van Eriksen mogelijk een brug te ver is, maar zet alles op alles om de oud-Ajacied in te lijven. Op de deurmat van de 32-jarige Deen is het voorstel uit Brussel neergeploft. Nu is het aan hem om te beslissen wat hij ermee doet.

Ajax stond de voorbije maanden ook in contact met Eriksen, maar de Amsterdammers hebben - zoals bekend - niet de financiële middelen om hem binnen te halen. Anderlecht heeft nog wel goede hoop. Voordeel is dat de Belgische transfermarkt nog vier dagen geopend is.

Eriksen heeft ook dit seizoen niet op een basisplaats te rekenen bij Manchester United. Erik ten Hag liet hem zondag tegen Liverpool (0-3) vier minuten voor tijd invallen voor Joshua Zirkzee. Anderlecht denkt nog steeds een gerede kans te maken, mede door het feit dat trainer Brian Riemer een goede band heeft met Eriksen.