Van der Vaart is lovend over PSV-middenvelder Til

Van der Vaart vol ongeloof: 'Die man heeft een magneet in zijn schoenen'

2 september om 10:00
Laatste update: 2 september om 12:52

Rafael van der Vaart is lovende over PSV-middenvelder Guus Til. Volgens de oud-voetballer is het geen toeval meer dat de PSV'er, die tegen Go Ahead Eagles (3-0 winst) opnieuw trefzeker was, zoveel doelpunten maakt.

"Die Til is wel ongelooflijk", begint Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Het is geen geluk meer, die man heeft een magneet in zijn schoenen. De bal komt altijd naar hem toe als hij in de zestien staat. Ik weet zijn statistieken niet, maar volgens mij moet dat bizar zijn qua minuten en goals. Hij is er altijd bij." Til was dit seizoen tot dusver goed voor drie doelpunten en drie assists in 268 speelminuten. 

Collega-analist Pierre van Hooijdonk valt op dat Til altijd goed begint aan een seizoen. "Zo zijn er wel meer spelers, die aan het begin van het seizoen eigenlijk altijd op hun best zijn. Daarna wordt het altijd iets minder." Vervolgens wordt de opmerking gemaakt dat Til zichzelf altijd terugvecht in de basis. "Op een gegeven moment gaat hij eruit en dan is hij toch weer nodig."

Van Hooijdonk vergelijkt Til met Fortuna Sittard-middenvelder Alen Halilovic. "Hij is ook altijd goed, totdat het blad gaat vallen", aldus de voormalig Oranje-international. "Dan wordt het wat kouder en dan zie je dat het minder wordt. Maar nu draait hij eigenlijk als een tierelier, buiten afgelopen weekend om dan."